dagbesteding
welkom
contact
foto
Dagbesteding
Er zijn verschillende soorten activiteiten, zoals:

* Dieren verzorgen en het schoonhouden van de stallen.
* Zaaien, schoonhouden en oogsten van groenten en fruit.
* Onderhoud van gebouwen en erf.
* Klussen in de werkplaats en knutselruimte.
* Handwerk en handvaardigheid.
* Verwerken van groente en fruit.
* Huishoudelijke werkzaamheden.
* Meehelpen met de bereiding van de warme maaltijd.
Het kan zijn dat U het alleen al prettig vindt om rond te kijken op het erf en te genieten van de boerderij.

Zorgboerderij De Maashof heeft verschillende ruimtes om uw verblijf aangenaam te maken, denk hierbij aan de sfeervolle woonkeuken, een zitgedeelte, een activiteitenruimte, een rustruimte, een wasruimte, een sanitaire ruimte voor minder valide en een terras om heerlijk te genieten van de omgeving.

Op de boerderij is ook een moestuin aanwezig en binnen en buiten zijn er diversen dieren zoals koeien, varkens, schapen, kippen, konijnen, cavia’s, een pony, een hond en een poes.

Kortom voor een ieder wat wils.
Zorgboerderij De Maashof is een boerderij die ondersteunende en activerende zorg biedt aan mensen van alle leeftijden met een verstandelijke of lichamelijke beperking, met een psychiatrische stoornis, eenzame of licht dementerende ouderen, kinderen met een autistische of aanverwante stoornis, kortom mensen die behoefte hebben aan persoonlijke aandacht.

Door het aanbieden van deze dagbesteding wordt de mantelzorger in de thuissituatie ontlast of kan hierdoor opname in een woonvorm of zorgcentrum uitgesteld worden.

Indien er een indicatie voor dagbesteding is afgegeven, dan worden alle kosten vergoed. Indicaties lopen via PGB (Persoonsgebondenbudget) of ZIN (Zorg in Natura) Als er voor U geen indicatie is afgegeven, dan is deelname ook mogelijk. De kosten komen dan voor uw eigen rekening.

De deelnemers krijgen persoonlijke aandacht en begeleiding. Zij die dat willen, mogen hun handen uit de mouwen steken op een plaats waar ruimte, rust en structuur en gezelligheid centraal staan. In veel gevallen leidt dat tot een verbeterd welzijn van de deelnemers.

Deelnemers die rolstoelafhankelijk zijn worden vervoerd met een rolstoeltaxi en de overige deelnemers worden gehaald en gebracht  met onze eigen personenbus. Dus altijd dezelfde chauffeurs die in het bezit zijn van BHV en dus gezellig met bekende mensen onderweg

Dagelijks zijn vakbekwame medewerk(st)ers aanwezig die worden ondersteund door vrijwillig(st)ers. Zij zorgen ervoor dat U kunt deelnemen aan de vele activiteiten die betrekking hebben op het leven op een boerderij en nauw verbonden zijn met de seizoenen van het jaar.
De keuze van de deelnemer staat centraal in het aanbieden van de activiteiten. Iedereen kan op zijn eigen tempo werken, rekening houdend met zijn of haar mogelijkheden.

De mogelijkheden staan voorop en niet de beperkingen.
wonen